Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Україна — інструмент Заходу для підриву російської державності

Таке повідомлення поширюють російські пропагандистські ЗМІ. Мовляв, Україна є лише маріонеткою в руках Заходу для досягнення його політичних цілей. Зокрема, однією з таких цілей пропагандисти вбачають так званий підрив російської державності.

Росія вже не вперше порушує тему причетності Заходу до війни в Україні.

За словами пропагандистів, Захід використовує Україну задля знищення Росії. Медіа ворога поширюють цей меседж з метою виправдання своєї агресії проти України, адже нібито вона загрожує російській державності. Насправді на державність Росії ніхто не зазіхав і не зазіхає, а Україна відповідає на російську агресію задля відстоювання власного суверенітету та повернення окупованих територій. Україна воює не проти когось, а за себе та свою незалежність.

З початком війни російська пропаганда постійно наголошує на залежності України від Заходу та його власних інтересах у цій війні. Нещодавно агітпропаганда поширювала інформацію, що війна в Україні — частина плану зі знищення Китаю. Також часто ворожі медіа зачіпають тему озброєння. З одного боку Росія сприймає це як ескалацію конфлікту, але водночас наголошує на тому, що переваг ЗСУ на полі бою озброєння не приносить. Росія дуже часто наголошує на тому, що війна відбувається на території України, але її супротивниками є країни-члени НАТО, хоча протистоять російській агресії українські військові.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join