Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Україна готує теракти в Криму

Такі повідомлення поширюють в анонімних телеграм-каналах та в російських медіа. У них йдеться, що Київ почав відкрито погрожувати Москві. Мовляв, на тлі «перемог» російської армії Захід почав шукати шляхи, щоб переломити ситуацію. Нібито Вашингтон планує захопити тимчасово окупований Крим. Це — маніпуляція.

За основу пропагандисти використали слова радника Офісу президента Михайла Подоляка. Він розповів, що Україна почала перемовини з партнерами про постачання далекобійних ракет та авіації. Подоляк зазначив, що авіація потрібна для прикриття військових, а ракети — для знищення російських складів зі зброєю, зокрема й в Криму. Саме цю тезу пропагандисти використали для маніпуляції. Використовуючи тактику підміни понять, удари по складах зі зброєю росіяни почали називати терактами. 

Росія систематично поширює меседжі, що дискредитують Україну в очах мешканців тимчасово окупованого Криму. Раніше вони писали, що українська армія планує «відбити» у Росії Крим, після звільнення депортує 800 тисяч кримчан. Або ж пропагандисти стверджували, що Україна «передумала» повертати Крим, а українці радіють, що на півострів прийшла війна. Детальніше.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join