Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Україна готова зупинити дестабілізацію у Молдові «воєнним шляхом»

Російські медіа поширили інформацію, що Україна нібито готова «воєнним шляхом» допомогти Молдові зупинити дестабілізацію» в країні. Мовляв, в Україні «не виключають вторгнення українських військ у Придністров'я». Про це нібито у своєму нещодавньому інтерв'ю сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов. Це — маніпуляція.

Олексій Данілов не казав, що Україна готова надавати Молдові військову підтримку. Не йшлося й про те, що Україна готує вторгнення в тимчасово окуповане Придністров'я. Як пояснюють фактчекери StopFake, йдеться про інтерв'ю, під час якого секретар РНБО дав 3 березня 2023 року. Олексій Данілов відповідав на запитання чи готова Україна, зокрема й воєнним шляхом, допомогти Молдові у разі надходження відповідного прохання від президентки Майї Санду. Він сказав, що таке звернення можуть розглянути з урахуванням усіх процесів та обставин, що відбуваються. Ці слова пропагандисти вирвали з контексту та надали їм іншого значення. 

У такий спосіб російська пропаганда намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові та дискредитувати співпрацю України й Молдови. Нещодавно росіяни поширювали «документ», який нібито підтверджує, що Україна готується до нападу на Придністров’я та стверджували, що Україна втягує Молдову у війну.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join