Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Російські студенти влаштували «провокаційну русофобію» з українським стендом

Пропагандисти обурюються ситуацією, що нещодавно сталася у Російському університеті дружби народів. У межах їх традиційної виставки культури рідних країн студентів встановили український стенд. Мовляв, оскільки на стенді був прапор України, це означає підтримку режиму націоналістів. Ба більше, на думку низки російських чиновників та медійників, університет є місцем, у якому демонстрація українського прапора є недоречною та шкідливою. Пропагандисти також звернули увагу на сторінку української спільноти РУДН на сайті навчального закладу. На ній зазначено, що «Україна — це Карпати, вишиванка, трембіта і літак «Мрія»», що нібито є провокативним.

Ситуацію проаналізували у The Insider. Згідно з їх висновками, цей випадок є спробою «скасувати» все українське у Росії. Символи, які назвали провокаційними, наврядчи несуть русофобний характер — зокрема, «Мрію» спроєктував радянський авіаконструктор Віктор Толмачов, що народився у Курську, а потім навчався у Харкові та працював у Києві. Трембіта —  це духовий інструмент, що є основою гуцульської культури не лише в Україні, а й у Польщі, Словаччині, Румунії та Угорщині. 

У такий спосіб пропагандисти намагаються виправдати свою агресію проти України. Мовляв, українська культура та її найпростіші символи не мають права на існування. Це може свідчити про те, що справжньою метою війни проти України є знищення етнічної групи, що відповідає визначенню геноциду. «Детектор медіа» вже досліджував як російський агітпроп навішує ярлики «русофобії».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join