Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Росіяни поширили відео танцівника живота Пабло Акости під виглядом Володимира Зеленського

Користувачі російського сегменту фейсбуку і тіктоку поширюють відео, на якому чоловік у блискучому костюмі танцює танець живота, і стверджують, що це Володимир Зеленський. Один із користувачів поставив емодзі з прапором України та написав: «Кожного разу, коли вам потрібно більше грошей… ви повинні влаштувати їм гарне шоу!», натякаючи на західних партнерів. Це — неправда.

На кейс звернули увагу фактчекери медіа Reuters. Насправді на цьому відео танцює не Володимир Зеленський, а танцівник живота Пабло Акоста. Схожі відео він опублікував на своїй сторінці в інстаграмі 1 липня.

У такий спосіб агітпроп намагається принизити і поглузувати з Володимира Зеленського, мовляв, Президенту України доводиться йти навіть на такі крайнощі, аби отримати зброю від західних партнерів. Раніше ми писали про те, що іспанський журнал El jueves опублікував обкладинку, на якій українські військові нібито відмовляються від контрнаступу, та спростовували фейк про те, що в офіційному твітер-акаунті Міноборони України писали, що Зеленський — «голий клоун».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join