Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Польські кадрові військові гинуть в Україні

У мережі поширюють відео, на якому військові виносять з літака труну ймовірно свого побратима. Мовляв, це відео із зустрічі загиблих польських військових. У дописах стверджують, що ці військові загинули в Україні. Також у дописах звертають увагу на те, що загиблим віддають почесті, тобто це кадрові військові, а не добровольці. Це — неправда.

Відео не має жодного стосунку до України. Як зазначає StopFake, воно зняте 23 грудня 2011 року під час військової церемонії зустрічі загиблих польських військових в Афганістані. На офіційному сайті президента Польщі та в польських медіа повідомляють, що 21 грудня 2011 року п'ятеро солдатів 20-ї Бартошицької механізованої бригади підірвалися на дорозі між Кабулом та Кандагаром. Підтвердив інформацію щодо відео також і Державний секретар Канцелярії Прем'єр-міністра та Урядовий уповноважений представник з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарін.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join