Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На міжнародному фестивалі у Китаї український гопак назвали російським танцем

Пропагандисти поширюють інформацію, нібито на китайському телебаченні під час трансляції міжнародного фестивалю з нагоди Китайського нового року гопак назвали російським танком. Це — фейк.

На нього звернули увагу аналітики VoxCheck. Вони зʼясували, що на скриншотах із трансляції можна побачити — вона відбулась ще у 2021 році. У межах фестивалю показали танці різних країн, зокрема Єгипту, Іспанії, Аргентини та Китаю. Серед них був і російський народний танець, однак він не є гопаком. 

У VoxCheck зазначають, що у цьому разі йдеться про танець «камаринська». Він відрізняється від гопака тим, що під час виступу дівчата на тлі грають на балалайках. Елементи гопака також можна зустріти у народному білоруському танці «лявониха» та «трепак», а також у кримськотатарських танцях. 

У такий спосіб пропагандисти намагаються показати, що незалежної української культури не існує, оскільки вона нібито є симуляцією російської. Мовляв, навіть за кордоном усі це визнають. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join