Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Міністр культури України Олександр Ткаченко запропонував "радянському" театральному режисеру із Литви Рімасу Тумінасу поставити виставу у Національному академічному драматичному театрі ім. Лесі Українки

Така інформація поширюється у соціальних мережах. Рімасу Тумінасу — литовський режисер, проте багато років жив в Росії, отримував там державні премії та ставив вистави у тамтешніх театрах. У Міністерстві культури та інформаційної політики інформацію про співпрацю з ним заперечують. "Особа, яка представляється помічником Міністра у зазначених дезінформаційних повідомленнях, не є ні помічником, ні радником, ні співробітником Міністерства. Також зауважимо, що жодних подібних рішень Міністерством культури та інформаційної політики України не приймалось і навіть не обговорювалось. Більше того, МКІП послідовно виступає проти будь-якої співпраці з "радянськими" митцями, які більшу частину життя пропрацювали у Росії. Міністерство культури та інформполітики України вже поінформувало Міністерство культури Литовської Республіки, що це фейк. Наразі ми з’ясовуємо замовників цієї дезінформаційної кампанії та не виключаємо російське авторство даного фейку", — йдеться у повідомленні.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join