Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message МАГАТЕ — антиросійська організація

Ця теза шириться пропагандистськими медіа, зокрема її озвучили в Постійному представництві Росії при міжнародних організаціях у Відні. У повідомленні йдеться, що МАГАТЕ — антиросійська організація, яка потурає Україні та у резолюції проявила свою проукраїнськість. Проте це — неправда. 

Як повідомляє Reuters,  у тексті резолюції йдеться про те, що правління МАГАТЕ закликає Росію «негайно припинити всі дії проти та щодо Запорізької АЕС і будь-яких інших ядерних об'єктів в Україні». За затвердження резолюції проголосували 26 країн, проти — дві (Росія і Китай). Резолюція набрала чинності 15 вересня 2022 року.

Поширюючи цю тезу, пропагандисти намагаються приховати факт того, що дії Росії, яка розв’язала війну в Україні, є небезпечними для всього світу. Мовляв, МАГАТЕ підтримує НАТО і США, а сама місія МАГАТЕ складалася з нібито громадян Польщі та країн Балтії — потенційних ворогів. Саме тому вимога виходу російських військ із Запорізької АЕС, на думку пропагандистів, не вимушений крок, а змова проти Росії. Насправді Росія неодноразово обстрілювала ЗАЕС, про що неодноразово згадували міжнародні організації.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join