Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Київ тисне на керівництво Молдови

Таку тезу поширюють російські пропагандисти. Мовляв, дії Молдови не є незалежними, адже їх повністю контролюють так звані зовнішні сили. Зокрема, Україна та країни Заходу. Наприклад, пропагандисти стверджують, що Київ заохочує владу Молдови до активних дій з дестабілізації ситуації у Придністров’ї. 

Проте жодних доказів тому, що дії Молдови контролюються Києвом, пропагандисти не надають. Навіть у разі, коли стверджують, що Молдова скасувала всі рейси до Москви через тиск української влади. Як пишуть аналітики проєкту EU vs Disinfo, Молдова  зупинила всі рейси до Росії у лютому 2022 року, після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Однак 9 вересня 2022 року приватна компанія AIR Moldova оголосила, що відновить польоти до Москви 1 жовтня 2022 року. Через кілька днів Національне управління цивільної авіації оголосило про заборону будь-яких польотів до Росії, посилаючись на «аеронавігаційну безпеку».

«З метою забезпечення авіаційної безпеки та безпеки, а також з урахуванням SSC/AIR-01/05-2022/RUS (значне занепокоєння щодо безпеки), виданого Міжнародною організацією цивільної авіації, а також рішення Європейської авіаційної безпеки Управління цивільної авіації повідомляє, що 10 вересня 2022 року воно прийняло Оперативну директиву №. 06 – 09.10.2022, яка забороняє польоти у повітряному просторі Російської Федерації національними авіаоператорами», — йдеться в пресрелізі Управління цивільної авіації Республіки Молдова.

Поширюючи тези про те, що Київ тисне на Молдову, агітпроп прагне спотворити дійсність і показати, що ця країна втрачає власну суб'єктність, адже її керівництво діє виключно за вказівками когось з боку. Нагадаємо, схожі тези пропагандисти роками поширювали й щодо України, створюючи видимість так званого західного управління.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join