Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Зустріч Путіна і Кім Чен Ина стане вирішальною для обходу західних санкцій

Проросійські телеграм-канали та медіа активно повідомляють про готовність Пхеньяна до зустрічі очільника Кремля Володимира Путіна та лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. 18-19 червня відбудуться перемовини задля підписання договору про «всеосяжне стратегічне партнерство» з метою побороти західні санкції.  У північнокорейській газеті Rodong Sinmun за день до самого візиту  була опублікована стаття Путіна «Росія та КНДР: традиції дружби та співпраці крізь роки».  

17 червня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, виступивши на конференції у Wilson Center, зазначив, що поїздка кремлівського правителя в КНДР «демонструє, наскільки президент Путін і Москва зараз залежать від авторитарних країн по всьому світу». Зокрема, їхня співпраця відбувається у військовій сфері. Це підтверджується інформацією видання Bloomberg, яке повідомляло, що КНДР могла відправити до Росії близько 5 млн артилерійських снарядів. Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі з посиланням на розвіддані заявив, що Північна Корея надала Росії пускові установки і кілька балістичних ракет. Згодом росіяни їх використали для атак по Україні.

Росія вже довгий час намагається уникати та обходити західні санкції, купуючи товари з обмеженням на продаж. Хоч країна агресор хвалиться, що  вдало уникає обмежень, все одно намагається їх позбутись. Завдяки підтримці КНДР, а також здатності Москви постачати заборонені запчастини через треті країни, Росія змогла збільшити виробництво боєприпасів значно більше, ніж Україна отримує від своїх союзників, повідомляє Bloomberg.

У США побоюються, що внаслідок візиту РФ може надати допомогу для ракетної та ядерної програм Північної Кореї, а та, своєю чергою, — балістичні ракети та артилерійські снаряди, які Москва використовує у війні проти України.

Втім, Сполучені Штати зроблять усе можливе, щоб зупинити постачання зброї з Ірану та Північної Кореї до Росії для війни проти України.

Окрім цього, напередодні візиту Путіна до Пхеньяна ЄС запровадив санкції проти дев'ятьох людей та компаній, які допомагають збройовим програмам КНДР і Росії. Вони причетні до діяльності КНДР, що пов'язана з незаконними програмами озброєнь та підтримкою війни проти України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись