Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Зеленський заявив, що Україна вдарить по Придністров’ю.

Кремлівські ЗМІ вирвали цитату з заяви українського президента та дібрали клікбейтний заголовок. Йдеться про розмову 27 червня з президенткою Молдови Майєю Санду. Зеленський сказав: «Якщо буде [удар по Україні з території ПМР] — я вважаю, що це глобальна помилка. Ті чи інші сигнали ми отримуємо, вони неприємні. Але ці люди, які перебувають у Придністров'ї, мають знати: для нас це не удар, а ляпас. А ми точно відповімо ударом… Я вважаю, що перш за все, ми всі маємо робити так, щоб не було дестабілізації у регіоні. Ми всіляко це демонструємо. Ми зараз воюємо з Росією на нашій землі, хоч ви бачили, що неодноразово були ракетні удари і з боку Білорусі».

Фактчекери StopFake пишуть, що в такий спосіб Кремль продовжує просувати в Європі наратив про «агресивну Україну, готову напасти щомиті». Детальніше

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись