Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Зеленському вигідна війна в Україні

Такі тези почали поширювати в проросійських анонімних телеграм-каналах після того, як президент України Володимир Зеленський категорично відмовився іти на переговори з президентом Росії Володимиром Путіним з його ультиматумами щодо капітуляції, а також коли російські війська почали відступили з Херсонщини.

Нібито Офіс Президента намагається уникнути замороження конфлікту і взагалі-то потребує війни, щоб рейтинг Зеленського залишався високим, всі економічні та фінансові проблеми можна було приховати чи списати на війну і просити в Заходу і США нові й нові кредити.

Насправді завершення війни в Україні хоче як Володимир Зеленський, так і народ України. Від цієї війни не втомилися і зацікавленні в її продовженні лише Росія і Путін особисто. Поширюючи такі меседжі, пропагандисти хочуть перекласти відповідальність за війну на керівництво України. Саме росіяни розпочали повномасштабну війну проти України, окупували частину українських територій, руйнують інфраструктуру по всій Україні та чинять геноцид українського народу. І саме Росія має її завершити, розпочавши переговори з Україною після того, як виведе війська з українських територій у кордонах 1991 року.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись