Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українська армія готує наступ на Бєлгородську та Курську області

Про це пишуть російські медіа. Буцімто Україна планує «почати наступ» на російську територію з настанням холодів, аби «легше було їхати військовою технікою». Як доказ вони опублікували відео, на якому цю інформацію нібито підтверджує український військовополонений. Це – неправда.

Пропагандисти часто використовують військовополонених, яких під тиском змушують говорити вигадані речі на камеру, щоб потім поширювати фейки в інформаційному просторі.

Українська армія – не окупанти, на відміну від російської. Україна прагне звільнити від окупації росіян лише українські території й про жодне «вторгнення» на територію Росії не йдеться.

Військово-політичне керівництво України неодноразово говорило про вихід на міжнародно визнані українські кордони 1991 року як головну мету, для досягнення якої українські воїни роблять усе можливе.

Росія регулярно заявляє, що хтось хоче на неї напасти. Зокрема, однією з причин початку повномасштабної війни проти України Росія називає загрозу нападу з боку України. Мовляв, якби вони не розпочали війну, Україна б напала першою.

На сьогодні через поразки на фронті та відступ з окупованого Херсона окупанти знову повернулися до фейку про напад на Росію, очевидно, щоб серед росіян та їхніх прихильників зростала підтримка війни.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись