Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Європарламент вважає «незаконною» заборону видавання віз росіянам

Російські медіа поширюють повідомлення, що нібито відмова видавати візи є незаконною, адже ЄС не веде війну з Росією. Також про неправомірність таких дій нібито свідчить відсутність підстав у відмові візи згідно з Візовим Кодексом ЄС. Це — неправда.

Європарламент не робив заяв щодо незаконності заборони видавання віз росіянам. Пропагандисти видають власну думку євродепутата партії «Альтернатива для Німеччини» Гунара Бека за офіційну позицію ЄС. 

Країни ЄС вже обмежують видавання туристичних віз громадянам Росії на національному рівні. Єврокомісія також виступає за скоординовану відповідь на рівні ЄС щодо цього питання. Це буде однією з тем для обговорення на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Празі. Представниця Єврокомісії Аніта Хіппер у відповідь на запитання щодо припинення видавання туристичних віз росіянам повідомила, що країни-члени ЄС можуть самостійно вивчати кожен випадок надання короткострокових віз у конкретній ситуації та відмовляти на підставі загрози громадському порядку чи внутрішній безпеці.

Через агресію Росії проти України, 11 країн ЄС обмежили видавання туристичних віз росіянам на національному рівні. Серед них Фінляндія, Польща, Бельгія, Данія та країни Балтії. Росіяни вважають такі дії дискримінацією за національною ознакою. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись