Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Європа визнала, що без російського газу їй кінець, або Світ підтримує Україну, доки ціни на газ значно не зростуть

Російська пропаганда поширює ці наративи різними мовами, намагаючись посіяти паніку серед українців та переконати, що світ може змінити думку щодо РФ через залежність від російської нафти та газу. Центр протидії дезінформації при РНБО України спростував ці повідомлення та нагадав, що світ вже має досвід подолання нафтової кризи: у 1973 році Європа та США успішно відмовилися від арабських енергоносіїв. Також у Центрі зазначили, що від російського вугілля, нафти та газу вже відмовляються Німеччина, Польща, норвезька компанія Equinor, Європейський Союз, США, Велика Британія, а німецька компанія Uniper вирішила припинити фінансування будівництва російського газопроводу «Північний потік- 2».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись