Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Twitter довелося маркувати деякі українські ЗМІ як державні через велику кількість заангажованої інформації

Прокремлівські телеграм-канали поширюють інформацію, що соціальна мережа Twitter позначила «деякі українські ЗМІ» як державні нібито через велику кількість заангажованої інформації. Ці дописи ілюструють, зокрема, скриншотом зі сторінки УНІАН. Агенція не є державною, УНІАН належать до холдингу «1+1 медіа», який пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським. Водночас пропагандисти не згадують, що Twitter уже не перший рік маркує державні російські ЗМІ, а віднедавна й білоруські держЗМІ. Facebook та Instagram теж позначають російські державні медіа.

Насправді Twitter позначив лише одне, а не «деякі», українське видання — це газета Верховної Ради України «Голос України», яка висвітлює, у тому числі війну Росії проти України, через заяви українських та закордонних політиків та чиновників, а також — з посиланням на інші офіційні джерела. Мотивацію російська пропаганда теж вигадала. У твіттер не пояснили, чому вирішив саме зараз поставити позначку на виданні «Голос України», однак зазначили: «Ми вважаємо, що люди мають право знати про випадки, коли профіль засобів масової інформації пов’язаний із державним суб’єктом. В періоди конфліктів критично важливо забезпечувати доступ до надійної інформації, заснованої на фактах, і показувати, які профілі контролюються державами-учасницями».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись