Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Twitter довелося маркувати деякі українські ЗМІ як державні через велику кількість заангажованої інформації

Прокремлівські телеграм-канали поширюють інформацію, що соціальна мережа Twitter позначила «деякі українські ЗМІ» як державні нібито через велику кількість заангажованої інформації. Ці дописи ілюструють, зокрема, скриншотом зі сторінки УНІАН. Агенція не є державною, УНІАН належать до холдингу «1+1 медіа», який пов'язують з олігархом Ігорем Коломойським. Водночас пропагандисти не згадують, що Twitter уже не перший рік маркує державні російські ЗМІ, а віднедавна й білоруські держЗМІ. Facebook та Instagram теж позначають російські державні медіа.

Насправді Twitter позначив лише одне, а не «деякі», українське видання — це газета Верховної Ради України «Голос України», яка висвітлює, у тому числі війну Росії проти України, через заяви українських та закордонних політиків та чиновників, а також — з посиланням на інші офіційні джерела. Мотивацію російська пропаганда теж вигадала. У твіттер не пояснили, чому вирішив саме зараз поставити позначку на виданні «Голос України», однак зазначили: «Ми вважаємо, що люди мають право знати про випадки, коли профіль засобів масової інформації пов’язаний із державним суб’єктом. В періоди конфліктів критично важливо забезпечувати доступ до надійної інформації, заснованої на фактах, і показувати, які профілі контролюються державами-учасницями».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join