Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк В Україні скасували виплату у розмірі 15 млн гривень сім'ям загиблих військовослужбовців

Прокремлівські медіа повідомили, нібито уряд України скасував одноразову допомогу у розмірі 15 мільйонів гривень, що про ці гроші тепер «можна забути», Кабмін сам визначатиме розмір виплати сім'ям загиблого бійця під час російської війни проти України.

Мовляв, таке рішення урядовці ухвалили, щоб «не розоритися», адже в українській армії нібито «величезні втрати» — у кількості «76 тисяч загиблих» службовців ЗСУ. Це не відповідає дійсності.

Прокремлівські ЗМІ перекрутили зміни у законі «Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей». Серед нововведень закону, які набули чинності 25 серпня, в одному з пунктів йдеться про виплати одноразової допомоги у разі загибелі військового під час воєнного стану.

Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр пояснила, що одноразова виплата сім'ям полеглих героїв захисників України зберігається у розмірі 15 мільйонів гривень. «Уряд ще 28 лютого ухвалив рішення, що виплата сім'ям загиблих захисників України становить 15 мільйонів гривень. Це рішення ніхто не скасовує і не збирається скасовувати», – наголосила Маляр.

За її словами, частина людей, які подали необхідні документи, вже почала отримувати одноразову допомогу від держави. Фейк прокремлівських ЗМІ про скасування виплат і про «76 тисяч загиблих» захисників України спрямований на підрив бойового духу та дискредитацію військово-політичного керівництва країни. Детальніше.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись