Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У соцмережах поширюють фейковий маніфест від імені «Азову» щодо захисту України «не лише від московської імперії, а й від гнилля нагорі»

Полк «Азов» заявив, що не має жодного стосунку до зазначеного маніфесту.

«Поки хтось витрачає свій час даремно, ми докладаємо усіх зусиль для збереження життя нашого народу. Боремося за незалежність, суверенність та територіальну цілісність України. Так, ми помстимося за загибель кожного бійця полку "Азов", за загибель кожного патріота України, але помста наша буде спрямована виключно на ворога – країну-терориста», – ідеться в заяві «Азову».

Російська пропаганда не вперше хоче зіштовхнути у конфлікті «Азов» і представників української влади. Нещодавно росіяни поширили фейк, буцімто саме Київ наполіг на розміщенні військовополонених бійців полку «Азов» у слідчому ізоляторі селища Оленівка Донецької області, де згодом унаслідок вибуху загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 отримали тяжкі поранення.

За версією російської пропаганди, таким чином Київ хотів прибрати виконавців його злочинів проти власного народу, а удар по СІЗО був завданий після того, як полонені почали свідчити.

Так званий маніфест нібито від імені «Азову» є продовженням спроб розпалити ворожнечу всередині України.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись