Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українцям-донощикам, які «здають» своїх друзів, родичів чи знайомих, виплачують 100 доларів

Про це повідомляють прокремлівські ЗМІ з посиланням на російські силові структури. Нібито затриманих відправлять до так званих фільтраційних таборів для подальшої детальної перевірки СБУ. У свою чергу СБУ в Миколаєві шукатиме людей, які мають зв'язки з Росією і не лояльні до київського режиму. Це – неправда.

Насправді росіян стривожило те, що голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім звернувся до людей допомогти зберегти Миколаївщину від обстрілів і пообіцяв винагороду за інформацію про корегувальників вогню. Кім закликав надати відомості на осіб, які на вашу думку, корегують вогонь окупанта, військових Росії та допомагають їм. «Після детальної перевірки та підтвердження наданої інформації, ви отримаєте винагороду у розмірі 100$», – зазначив Віталій Кім.

СБУ справді працює над затриманням ворожих агентів, які коригують ракетні обстріли українських міст, а не просто чиїсь друзі, і їм загрожує до 15 років тюрми, а не так звані фільтраційні табори, які саме росіяни відкрили на тимчасово окупованій території України і де затримують українських громадян, які загрожують російському контролю над Україною.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись