Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українські військові замінували дамбу у Марганці та планують її підірвати

Таку інформацію поширюють російські пропагандистські ЗМІ. Зокрема, ресурс РИА-новости. У повідомленнях йдеться, що українські військові планують підірвати дамбу у місті Марганець, що на Дніпропетровщині і відповідно, вже замінували її. У своїх заявах видання посилається на повідомлення Міноборони Росії. На інформацію про мінування дамби у Марганці зреагував голова Нікопольської РДА Євген Євтушенко.

У своєму фейсбуку чиновник назвав це російською дезінфомацією й відзначив, що окрім бойових дій, Росія веде інформаційну війну. «Новини країни-агресора заточені на дезінформацію, створення панічних настроїв та підвищення соціальної напруженості на території України. Користуйтесь перевіреними джерелами. В разі сумнівів звертайтесь за роз'ясненнями до представників місцевої влади та РВА», — написав він.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись