Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росія викристовує фабрику тролів у соцмережах для поширення фейків про війну в Україні

Про це свідчать дані Міністерства закордонних справ Великої Британії. Експертне дослідження, яке фінансується Британією, показало, як саме Росія розробила кампанію з дезінформації, покликану маніпулювати міжнародною громадською думкою щодо вторгнення РФ в Україну, посилити підтримку війни та завербувати нових симпатиків. Це дослідження поки не публікували.

Як пише MediaSapiens, у британському МЗС з посиланням на це дослідження повідомили, що, окрім України, цілями Росії стали британські міністри та світові лідери з низки країн. Сліди операції були виявлені на восьми платформах, включаючи Telegram, Twitter, Facebook і TikTok. Зокрема, за даними МЗС Британії, «фабрика тролів» Росії використовувала Telegram для вербування та координації нових прихильників, які потім атакували профілі критиків Кремля в соцмережах, розсилаючи коментарі на користь Володимира Путіна та війни Росії проти України. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись