Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українські спецслужби та силовики готуються провести каральні рейди у Миколаєві.

Про це 8 липня заявив начальник національного центру управління обороною Росії генерал-полковник Михайло Мізінцев. За його словами, операція буде спрямована на виявлення та подальшої публічної розправи незадоволених політикою Києва та проросійськи налаштованих жителів Миколаєва та області. Начебто для здійснення цієї операції з Києва, Одеси та Львова до Миколаєва перекинуто співробітників СБУ та до 500 бойовиків нацистського батальйону «Цунамі».

Подібний фейк у квітні розганяло міністерство оборони Росії. Тоді російські пропагандисти вигадали, що буцімто територіальна оборона уже проводить каральні рейди з метою виявлення у місцевих жителів будь-яких ознак проросійських поглядів.

У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України наголошують, що це неправда!

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім ще навесні на питання про проросійські настрої в місті відповів, що «у Миколаєві є ті, хто любов до Росії транслював виключно задля досягнення своїх політичних цілей, дуже малий відсоток ідейно був за Росію. Нині у місті всі сили об’єдналися, і проросійські наративи залишились у минулому».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись