Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Українські спецслужби та силовики готуються провести каральні рейди у Миколаєві.

Про це 8 липня заявив начальник національного центру управління обороною Росії генерал-полковник Михайло Мізінцев. За його словами, операція буде спрямована на виявлення та подальшої публічної розправи незадоволених політикою Києва та проросійськи налаштованих жителів Миколаєва та області. Начебто для здійснення цієї операції з Києва, Одеси та Львова до Миколаєва перекинуто співробітників СБУ та до 500 бойовиків нацистського батальйону «Цунамі».

Подібний фейк у квітні розганяло міністерство оборони Росії. Тоді російські пропагандисти вигадали, що буцімто територіальна оборона уже проводить каральні рейди з метою виявлення у місцевих жителів будь-яких ознак проросійських поглядів.

У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України наголошують, що це неправда!

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім ще навесні на питання про проросійські настрої в місті відповів, що «у Миколаєві є ті, хто любов до Росії транслював виключно задля досягнення своїх політичних цілей, дуже малий відсоток ідейно був за Росію. Нині у місті всі сили об’єдналися, і проросійські наративи залишились у минулому».

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join