Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Українська влада не попереджає про те, що українцям варто виїхати з великих міст

Про таке пишуть проросійські телеграм-канали. Мовляв, у великих містах критична ситуація через пошкодження систем енерго-, водо- та теплопостачання. Однак, влада безвідповідальна, нічого не робить і мовчить. Це не так.

Про складний зимовий період влада почала говорити давно. Після ракетних обстрілів 10 жовтня, коли було пошкоджено 30% енергосистеми України, такі повідомлення стали ще частішими. Влада як на центральному, так і на місцевому рівнях, повідомила українців про те, що необхідно зробити запаси питної та технічної води, свічок та інших речей першої потреби.

В ефірі телеканалів, радіостанцій та в решті медіа є численні пояснення та рекомендації для українців. Також уряд запустив державну програму «ДроваЄ» та звільнив від ПДВ та ввізного мита товари, «важливі для опалювального сезону». На місцевому рівні розробляють альтернативні джерела водопостачання на випадок аварійної ситуації. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись