Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Українська влада не попереджає про те, що українцям варто виїхати з великих міст

Про таке пишуть проросійські телеграм-канали. Мовляв, у великих містах критична ситуація через пошкодження систем енерго-, водо- та теплопостачання. Однак, влада безвідповідальна, нічого не робить і мовчить. Це не так.

Про складний зимовий період влада почала говорити давно. Після ракетних обстрілів 10 жовтня, коли було пошкоджено 30% енергосистеми України, такі повідомлення стали ще частішими. Влада як на центральному, так і на місцевому рівнях, повідомила українців про те, що необхідно зробити запаси питної та технічної води, свічок та інших речей першої потреби.

В ефірі телеканалів, радіостанцій та в решті медіа є численні пояснення та рекомендації для українців. Також уряд запустив державну програму «ДроваЄ» та звільнив від ПДВ та ввізного мита товари, «важливі для опалювального сезону». На місцевому рівні розробляють альтернативні джерела водопостачання на випадок аварійної ситуації. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join