Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна відмовилася платити пенсії на Херсонщині.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський заявив, що таку «новину» у регіоні розганяють російські окупанти. Однак, це – неправда.

«Орки розганяють дезінформацію, що Україна відмовилася від пенсійного забезпечення Херсонщини. Це фейк! Усі пенсії нараховуватимуться», – написав у фейсбуці Соболевський.

Він зазначив, що всі пенсії будуть переказувати: Україна виконала і виконує всі соціальні зобов'язання перед своїми громадянами на Херсонщині.

«Проблема видавання грошей пенсіонерам, які не мають банківських карток, фізично не вирішена, адже окупанти з перших днів відмовлялися від практики пропускання гуманітарних конвоїв з України, а тепер придушили роботу "Укрпошти" в області», — пояснив Соболевський.

30 червня Херсонська міська рада підтвердила, що Херсонська дирекція «Укрпошти» припинила свою діяльність на окупованих територіях області. Відновлення роботи можливе тільки за української влади.

«"Укрпошта" трималася чотири місяці в умовах окупації. Виплачували людям пенсії і соціальні допомоги. З перших днів окупації ми перестали отримувати грошове підкріплення на виплату пенсій. Збирати гроші за рахунок оплати комунальних і грошових переводів ставало все важче», — йдеться в повідомленні представника Херсонської дирекції АТ «Укрпошта».

Міськрада наголосила, що пенсії не скасовуються, а накопичуватимуться на рахунках в «Ощадбанку», і їх можна отримати на підконтрольній території в будь-якому відділенні цього банку.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись