Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Україна відмовилася платити пенсії на Херсонщині.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський заявив, що таку «новину» у регіоні розганяють російські окупанти. Однак, це – неправда.

«Орки розганяють дезінформацію, що Україна відмовилася від пенсійного забезпечення Херсонщини. Це фейк! Усі пенсії нараховуватимуться», – написав у фейсбуці Соболевський.

Він зазначив, що всі пенсії будуть переказувати: Україна виконала і виконує всі соціальні зобов'язання перед своїми громадянами на Херсонщині.

«Проблема видавання грошей пенсіонерам, які не мають банківських карток, фізично не вирішена, адже окупанти з перших днів відмовлялися від практики пропускання гуманітарних конвоїв з України, а тепер придушили роботу "Укрпошти" в області», — пояснив Соболевський.

30 червня Херсонська міська рада підтвердила, що Херсонська дирекція «Укрпошти» припинила свою діяльність на окупованих територіях області. Відновлення роботи можливе тільки за української влади.

«"Укрпошта" трималася чотири місяці в умовах окупації. Виплачували людям пенсії і соціальні допомоги. З перших днів окупації ми перестали отримувати грошове підкріплення на виплату пенсій. Збирати гроші за рахунок оплати комунальних і грошових переводів ставало все важче», — йдеться в повідомленні представника Херсонської дирекції АТ «Укрпошта».

Міськрада наголосила, що пенсії не скасовуються, а накопичуватимуться на рахунках в «Ощадбанку», і їх можна отримати на підконтрольній території в будь-якому відділенні цього банку.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join