Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна готується завдати удару по Білорусі.

Такі повідомлення поширюють у російських та білоруських ЗМІ. Серед об’єктів, по яких нібито має бути удар, як одна з пріоритетних цілей, згадується станція зі складу системи попередження про ракетний напад «Волга 1». Це — неправда. Інформацію спростувала Служба зв’язків з громадськістю Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

«Такі публікації абсолютно не відповідають дійсності, а Збройні Сили України продовжують захищати нашу державу від окупантів, неухильно дотримуючись норм міжнародного права», — повідомляє пресслужба. У відомстві зазначають, що подібні меседжі поширюються Росією з метою затягування Білорусі у війну на території України та приховування воєнних злочинів, що скоїли та продовжують скоювати російські окупанти на території України.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись