Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна більше не отримає американських РСЗВ HIMARS та ракет до них

Російські медіа поширюють таку новину з посиланням на представника Міноборони США Коліна Кола. Це — неправда.

Росіяни вкотре спотворили слова американського чиновника, насправді Колін Кол не говорив такого. Як пише StopFake, заступник міністра оборони США Колін Кол під час брифінгу зазначив, що США й надалі допомагатимуть Україні протистояти невиправданому вторгненню Росії. Також він розповів, що допомога враховуватиме актуальні потреби української армії на полі бою. Відповідаючи на запитання щодо майбутніх постачань HIMARS в Україну, Кол зазначив, що українці непогано справляються із тією кількістю систем, яку вже надали американці та інші країни. Зараз, за словами чиновника, пріоритетом є підтримка достатньої кількості боєприпасів в українців задля продовження бойової спроможності.

Про жодне припинення постачання систем HIMARS Україні не йдеться. Союзники України лише наголошують, що їхня кількість наразі оцінюється як достатня, а пріоритетом є боєприпаси для них. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись