Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Польщі нібито підтвердили ведення війни в Україні силами НАТО проти Росії

Російські медіа поширюють інформацію, наче польський прем’єр Дональд Туск підтвердив введення війсь НАТО в Україну. Про це посадовець нібито повідомив під час спілкування з пресою у Сеймі (польському парламенті). 

Аналітики StopFake пишуть, що під час спілкування з пресою панові Туску поставили запитання, чи може НАТО допомогти Україні протистояти російській агресії, ввівши війська на територію країни? У відповідь прем'єр-міністр пояснив, що Альянс уже надає Україні всеосяжну військову допомогу, але не хоче втручатися у війну безпосередньо і тому не відправляє свої війська в Україну. 

При цьому польський прем’єр також зазначив, що невеликий технічний контингент в Україні присутній — це спостерігачі та інженерні фахівці, які залишаються далеко від лінії фронту і не беруть участі в боях. Найчастіше такі фахівці спостерігають за розподілом військової допомоги союзників, займаються охороною посольств держав-членів або представляють апарат військових аташе.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись