Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж США «просуватимуть» ідею трансгендерного переходу серед дітей

У російському сегменті соцмереж дописують, що «американський олігархічний клан» просуває тему трансгендерного переходу серед дітей та заробляє на цьому. І зараховують до числа таких «пройдисвітів» Пенні Пріцкер, яка, мовляв, стала «наглядати» за Україною й скоро впроваджуватиме свої реформи. 

Фахівці VoxCheck дослідили цей кейс і пояснили, що Пенні Пріцкер — спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України, вона не займатиметься проведенням медичних реформ. Також про намір змінити правила щодо трансгендерного переходу не повідомляла українська влада.

Міжнародні партнери України, наприклад, США та ЄС, також публічно не закликали змінити політику в галузі трансгендерного переходу для дітей. Але натомість партнери закликають боротися з дискримінацією ЛГБТ-спільноти в Україні, як-от включити до статті 161 Кримінального кодексу покарання за розпалювання ненависті чи насильства на підставі сексуальної орієнтації чи гендерної ідентичності, а також покращити представництво жінок на всіх рівнях політичного та суспільного життя.

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись