Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Спортивний журналіст Ларрі Мерчант нібито назвав перемогу Усика «політичною»

У мережі поширюють інформацію, нібито видання BBC Sport написало, що відомий спортивний журналіст Ларрі Мерчант назвав перемогу українця Олександра Усика в бою з британцем Тайсоном Ф'юрі  «політичною», а увагу до фігури боксера — «театром для втомленого українського народу».

«Коли у вас немає жодної надії, але вас потрібно змусити битися, герой на кшталт Усика чудово підходить», — наводять слова нібито Ларрі Мерчанта деякі користувачі мережі.

Фактчекери StopFake дописують, що така новина вигадана, адже жодних публікацій про «політичну перемогу» Усика на BBC Sport немає. Ба більше, як пояснюють фахівці, наразі спортивному коментатору 93 роки. Останнім часом у зв'язку зі станом здоров'я, особливо після того, як 2023 року він потрапив у відділення інтенсивної терапії, Ларрі Мерчант не з'являється на публіці й не дає жодних коментарів.

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись