Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Голова Харківської ОДА нібито втік з міста

Проросійські телеграм-канали пишуть, що голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов нібито втік з міста та переховується в Полтаві. 

Аналітики VoxCheck пояснили: жодних доказів щодо «втечі» не знайшлося, а світлини та фото з соціальних мереж голови Харківської облдержадміністрації доводять, що пан Синєгубов залишився в місті. 

Наприклад, на наступний день після публікації «новини» про втечу голова ОДА записав відеозвернення. У ньому він повідомив, що доручив своєму профільному заступнику зібрати всіх учасників процесу будівництва фортифікаційних споруд для того, щоб кожен підрядник прозвітував про виконану роботу. 

Також 16 травня Володимир Зеленський проводив у Харкові засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Керівник Харківської ОДА був на ньому присутній.

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись