Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Російський фейк про зникнення 152-ї окремої єгерської бригади ЗСУ разом із командиром

У мережі російські джерела поширюють повідомлення, що під час бойових дій на Покровському напрямку нібито зникла 152-га окрема єгерська бригада ЗСУ разом із командиром. У відповідних публікаціях пишуть, що українські військові масово зникають, а їхні родичі не можуть отримати жодної інформації про долю своїх близьких.

Насправді це – фейк. Центр протидії дезінформації верифікував цю інформацію в Генштабі ЗСУ та повідомив, що 152-га бригада продовжує виконувати бойові завдання, а заяви про її «зникнення» є безпідставними. 

Подібні фейки росіян спрямовані на те, щоб посіяти паніку серед українського суспільства, викликати недовіру до ЗСУ, деморалізувати українських військових та їхні родини. Раніше ми спростовували інформацію, що у 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді ЗСУ нібито знущаються з мобілізованих.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись