Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Російські військові взяли під контроль адміністративну будівлю Міністрства внутрішніх справ Попасної

Кремлівські медіа поширюють інформацію про «перемогу» у Попасній, наче взяли під контроль адміністративну будівлю МВС Попасної.

Російські медіа вже тричі поширювали дезінформацію про «взяття під контроль» та «визволення» Попасної: 13 березня, 22 березня та 15 квітня. Цього разу, виходячи з повідомлень ЗМІ Росії, досягненням виявилося захоплення «адміністративної будівлі МВС Попасної», повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України у телеграмі.

Підтверджень «взяття під контроль» самого приміщення немає. Натомість кремлівські медіа у якості «вагомого і остаточного доказу цього факту» демонструють поцуплену фасадну табличку райвідділу МВС.

За інформацією Генштабу ЗСУ, запеклі бої за Попасну тривають. Російська пропаганда зазначає, що саме у цьому населеному пункті точиться вирішальна битва «другого етапу спецоперації».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись