Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Російські кіберзлочинці потрапили під санкції трьох країн за поширення шкідливого програмного забезпечення

Російські кіберзлочинці з угруповання Evil Corp. потрапили під санкції з боку США, Великої Британії та Австралії. Про це пишуть фахівці Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Це кіберугруповання відповідальне за створення і розповсюдження шкідливого програмного забезпечення Dridex, яке використовувалося для зараження комп'ютерів і викрадення облікових даних із сотень банків та фінансових установ у понад 40 країнах світу. Згідно з заявами Міністерства фінансів США та уряду Великої Британії, ці атаки завдали збитків американським та міжнародним фінансовим установам і їхнім клієнтам на понад $100 мільйонів.

Під санкції потрапили:

- Максим Якубець, який тривалий час очолював діяльність угруповання та розвивав тісні зв'язки між Evil Corp. та російськими спецслужбами, ФСБ і ГРУ.

- Едуард Бендерський, колишній офіцер ФСБ, та Олександр Риженков, друг Якубця, якого звинувачують у використанні шкідливої програми-вимагача BitPaymer для атак на американських громадян.

- Віктор Якубець, батько Максима Якубця.

Велика Британія ввела санкції проти 16 членів угруповання Evil Corp., які передбачають замороження активів і заборону на в'їзд до країни.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись