Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Режим Зеленського не переживе зиму

Російські ресурси поширили інформацію, нібито в Україні пророкують кінець правління президента Володимира Зеленського. Як доказ вони наводять слова колишнього народного депутата партії «Опозиційна платформа — за життя», проросійського політика, колаборанта, сепаратиста Іллі Киви.

За словами Киви, «режим Зеленського закінчується. Зиму він може не вистояти, а не всі завдання щодо військового конфлікту ще виконані». У результаті нібито Збройні сили України підпорядковуватимуться НАТО, і саме США на території України плануватимуть атаки по Росії.

Російські пропагандисти не вперше поширюють фейки й меседжі, що Росія воює не проти України, а з НАТО і що Зеленський не ухвалює жодного рішення, ним керують «треті сили». У соціальних мережах останнім часом регулярно поширюють дезінформацію, нібито українці масово протестують проти Зеленського і проти того, що він відмовляється йти на переговори з Росією на її умовах.

Мовляв, якщо Зеленський залишиться при владі та продовжить війну, якою керує США, то це спричинить пряме провокування застосування зброї масового ураження. Хоча насправді ніхто не провокує Росію, а Путін вимагає йти йому на поступки, шантажуючи світ ядерною зброєю.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись