Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Референдуми відбуваються згідно зі статутом ООН

Про це повідомляють російські медіа з посиланням на голову ради Федерації Федеральних Зборів РФ Валентину Матвієнко. Нібито на Заході поквапилися ще до початку референдумів заявити, що не визнають їхніх підсумків і що це означає, що думка мешканців цих регіонів їх зовсім не цікавить.

У Статуті Організації Об'єднаних Націй йдеться, що ООН має на меті «розвивати дружні відносини між націями на основі дотримання принципу рівноправності та самовизначення народів, а також вживати інших відповідних заходів для зміцнення загального миру».

Фактчекери The Insider припустили, що, ймовірно, Матвієнко вважає, що окупація частини країни та проведення в захоплених районах «референдумів» про анексію є зміцненням загального миру.

Фейкові референдуми в окупованих частинах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей проводяться без незалежних спостерігачів, часто під дулами автоматів окупантів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись