Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Ракетами «Калібр» у Тернопільській області знищено великий склад протитанкових ракетних комплексів, переносних зенітно-ракетних комплексів і снарядів, які Київ отримав зі США та Європи.

11 червня об 21:46 росіяни з Чорного моря обстріляли чотирма ракетами місто Чортків у Тернопільській області. Російські пропагандисти запевняють, що знищили зброю. Але це неправда!

Керівник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол заявив, що на об'єктах, в які влучили ракети, ніякої зброї не було.

«Ми розцінюємо це як злочин, як удар по цивільному населенню», – сказав Богомол.

Голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш повідомив, що зруйновано частину військового об’єкту, пошкоджено чотири 5-поверхові будинки. 22 людини отримали поранення, серед них діти. Підрозділи ДСНС з-під завалів врятовали 12 людей, з них двоє дітей. Внаслідок детонації був пошкоджений газопровід.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись