Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Після ракетного обстрілу України люди почали масово виїжджати за кордон

Про це повідомили пропагандистські російські медіа. Нібито потік біженців в Європу зріс упродовж 10-11 жовтня. Така інформація не відповідає дійсності.

Як повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, до 10 жовтня загальний пасажиропотік через держкордон становив 90 тисяч осіб за добу в обох напрямках. «Що ж до 10 та 11 жовтня, то пасажиропотік через держкордон знизився до 75 тисяч осіб за добу в обох напрямках, причому, переваги виїзду над в’їздом не було», – зазначив він.

Також журналісти, які у ці дні працювали на міжнародних пунктах пропуску з Молдовою і Румунією, не зафіксували «ані черг, ні ажіотажу».

Російські пропагандисти створили цей фейк, щоб показати, нібито українці відчувають панічні настрої і вірять не Збройним силам України, а в успіхи російських окупантів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись