Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake Після ракетного обстрілу України люди почали масово виїжджати за кордон

Про це повідомили пропагандистські російські медіа. Нібито потік біженців в Європу зріс упродовж 10-11 жовтня. Така інформація не відповідає дійсності.

Як повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, до 10 жовтня загальний пасажиропотік через держкордон становив 90 тисяч осіб за добу в обох напрямках. «Що ж до 10 та 11 жовтня, то пасажиропотік через держкордон знизився до 75 тисяч осіб за добу в обох напрямках, причому, переваги виїзду над в’їздом не було», – зазначив він.

Також журналісти, які у ці дні працювали на міжнародних пунктах пропуску з Молдовою і Румунією, не зафіксували «ані черг, ні ажіотажу».

Російські пропагандисти створили цей фейк, щоб показати, нібито українці відчувають панічні настрої і вірять не Збройним силам України, а в успіхи російських окупантів.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join