Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Олена Зеленська «обманула» уряд Об’єднаних Арабських Еміратів

У російському сегменті соціальних мереж вкидають інформацію, нібито Фундація Олени Зеленської обманула уряд ОАЕ, адже країна виділила 50 евакуаційних автомобілів для гуманітарних потреб, а фонд разом з Міністерством охорони здоров’я передали їх військовим медикам, що аноніми кваліфікують як недоцільне використання допомоги. 

Аналітики проєкту VoxCheck пояснили, що в цьому випадку жодного так званого «обману» нема. Адже автівки передали до лікарень на прифронтових територіях, а не безпосередньо військовим. Автомобілі використовуватимуться медиками на прифронтових територіях для надання оперативної допомоги цивільному населенню. 

Отримувачем автомобілів — «швидких» — є Міністерство охорони здоров’я України, яке здійснило подальший розподіл у ті регіони, які найбільше потребують спеціального транспорту для медичної евакуації та надання допомоги. Тобто Україна зі свого боку дотрималась умови щодо виконання автомобілями гуманітарної функції. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись