Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж «Найманці» ЗСУ нібито проявили надзвичайну жорстокість щодо жителів Курської області

Пропагандисти поширюють в анонімних телеграм-каналах інформацію, нібито підрозділи ЗСУ, до складу яких входять польські, французькі та американські «найманці», проявляють «надзвичайну жорстокість» щодо мирного населення в Курській області. Джерелом таких заяв називають невідомі «силові структури» Росії. 

Втім насправді на території Курської області, яка не підконтрольна Росії, немає жодних «силових структур», на які можна було б посилатися. Ці звинувачення мають лише одну мету — дегуманізувати українців в очах російської аудиторії. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Багато іноземних журналістів з незалежних та впливових медіа вже побували на територіях, які контролює ЗСУ, і у своїх репортажах вони не підтвердили жодних звірств як щодо полонених росіян, так і щодо цивільного населення. Крім того, як повідомив речник ОТУ «Сіверськ» Вадим Мисник, саме Росія відмовилась надати гуманітарний коридор для евакуації цивільних з підконтрольних ЗСУ територій Курської області, що також спростовує заяви російської пропаганди.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись