Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Фейковий документ про приєднання міста Суджа та Суджанського району Росії до складу Сумського району

У мережі поширюють фото документа, в якому йдеться про рішення Сумської районної ради включити російське місто Суджа та Суджанський район до складу Сумського району як окрему територіальну громаду.

Насправді цей документ є підробкою. На своїй офіційній фейсбук-сторінці Сумська районна рада повідомила, що не розглядає рішення про включення міста Суджа та Суджанського району Росії до складу Сумського району Сумської області. У порядку денному ради немає проєкту відповідного рішення. Ба більше, це питання не входить до її компетенції. Рішення про встановлення та зміну меж районів і міст приймає Верховна Рада України за поданням Кабінету Міністрів України

Зрештою, сесію Сумської районної ради на сьогодні, 8 серпня 2024 року, не планували й, відповідно, не проводили, хоча у фейковому документі стоїть саме ця дата. 

У Центрі протидії дезінформації при РНБО також заявили, що документ, який поширюють у мережі, є фейковим.

Джерело: ЦПД

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись