Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Disclosure Фейковий документ про приєднання міста Суджа та Суджанського району Росії до складу Сумського району

У мережі поширюють фото документа, в якому йдеться про рішення Сумської районної ради включити російське місто Суджа та Суджанський район до складу Сумського району як окрему територіальну громаду.

Насправді цей документ є підробкою. На своїй офіційній фейсбук-сторінці Сумська районна рада повідомила, що не розглядає рішення про включення міста Суджа та Суджанського району Росії до складу Сумського району Сумської області. У порядку денному ради немає проєкту відповідного рішення. Ба більше, це питання не входить до її компетенції. Рішення про встановлення та зміну меж районів і міст приймає Верховна Рада України за поданням Кабінету Міністрів України

Зрештою, сесію Сумської районної ради на сьогодні, 8 серпня 2024 року, не планували й, відповідно, не проводили, хоча у фейковому документі стоїть саме ця дата. 

У Центрі протидії дезінформації при РНБО також заявили, що документ, який поширюють у мережі, є фейковим.

Джерело: ЦПД

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join