Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк «Азов» шукає добровольців у Франції

Пропагандисти, що поширюють проросійську риторику в медіа, стверджують, нібито батальйон «Азов» розпочав кампанію з пошуку добровольців у Франції для участі у війні в Україні. Мовляв, на це вказує навіть сайт із потрібною інформацією. Це — фейк. 

На нього звернули увагу фахівці Центру протидії дезінформації при РНБО. Вони зʼясували, що на офіційних сторінках батальйону немає інформації про початок рекрутингової кампанії у Франції. Ба більше, поштова адреса та факс сайту, який поширюють пропагандисти, — у Німеччині, що не збігається з легендою фейку.  

Поширюючи подібні фейки, росіяни намагаються дискредитувати українських військових та окремі бригади на міжнародній арені. Крім того, у такий спосіб вони хочуть викликати паніку серед іноземців. Мовляв, Україна масово потребує військових, тому й шукає їх за кордоном. «Детектор медіа» неодноразово спростовував й інші російські меседжі, маніпуляції та фейки, спрямовані на дискредитацію батальйону «Азов». 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись