Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Авто і загалом всі продукти з ЄС подорожчали в декілька разів. Повертати мита і податки на імпорт не дасть нічого, окрім корупції.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростовує основні фейки про повернення мита і податків на імпорт.

У Центрі пояснюють, що авто з ЄС не подорожчали, а повернулись витрати на розмитнення, через те, що багато людей зловживали «нульовою» ставкою. Тому Верховна Рада повернула мита й податки на імпорт та розмитнення автомобілів.

Щодо продуктів з Європи. У зв’язку із відновленням логістичних систем, з 1 липня Верховна Рада відновила оподаткування для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи. Цей крок допоможе більш дешевим товарам від вітчизняних виробників конкурувати на споживчому ринку.

Поширюють фейк, що повертати мита і податки на імпорт нічого, окрім корупції не дасть. Насправді очікується, що повернення мита дозволить поповнювати бюджет на щонайменше 3,5 млрд грн щомісяця. Вказані кошти підуть на підтримку ЗСУ та створять нові робочі місця для громадян, які залишилися без роботи під час війни.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись