Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Голод і світова продовольча криза почнеться не через «спецоперацію», а через шантаж і блокування Україною експортних шляхів.

У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України виявили, що російські медіа, посилаючись на дані ООН, звинувачують Україну в збільшенні кількості голодуючих. За даними ООН, внаслідок війни росії проти України кількість голодуючих збільшиться на 13 млн. осіб.

Керівницво Кремля заявляє, що вони нібито готові до діалогу і хочуть вирішити продовольче питання максимально швидко і безболісно, проте слова різняться зі справами.

Російські військові знищують елеватори з українським зерном, блокують порти і підпалюють поля фермерів, щоб підірвати продовольчу безпеку. Росіяни продовжують красти і вивозити українське зерно з тимчасово окупованих територій.

Продовольча криза — це ще один російський важіль шантажу, який потрібен їм, щоб впливати на країни, незалежні від енергоресурсів Росії. Таким чином, росіяни створили глобальну проблему, в якій намагаються звинуватити Україну, тероризуючи цивілізований світ.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись